RAUSCHER TORENUURWERK

VOOR DE LIEFHEBBERS VAN EEN TRADITIONEEL TORENUURWERK

In onze toonzaal presenteren wij een Rauscher "Kleinturmuhr". Door de mensen van Rauscher omschreven als een juweel onder de staande klokken. Het Miniatuur torenuurwerk is geproduceerd op basis van de originele tekeningen van de grondvester van het bedrijf.

Het was het kleinste torenuurwerk dat werd geproduceerd door de befaamde Duitse torenuurwerk fabrikant. Eigenlijk geen staande klok dus, maar een echt torenuurwerk bedoelt om geplaatst te worden in kerktorens. Bestendig tegen weer en wind en vervuilende omstandigheden. Om deze reden is de klok dan ook niet voorzien van een ombouw van hout met glazen deur.

Het Rauscher torenuurwerk heeft een robuuste loop die zich niet laat verstoren door  omstandigheden van buitenaf. Een voorbeeld hiervan zijn de in Japan geleverde torenwerken die ook na de zware aardbevingen gewoon door bleven lopen. Met een gewicht van 110 kilo brons een zeer stabiele klok die te plaatsen is zowel in een zakelijke omgeving als bij u thuis.

Het torenuurwerk is door Georg Rauscher en zijn dochter Christina ontwikkeld. Alle onderdelen worden met de hand vervaardigt en zijn gegoten in massief brons. De assen, de rondsels en de schroeven zijn van Edelstaal. Alle onderdelen worden middels intensief handwerk gefreesd, gedraaid, geslepen en gepolijst. Zelfs de bevestigingsschroeven zijn met de hand gemaakt of bewerkt.

Al deze intensieve bewerkingen staan garant voor de optische en technische perfectie die de mensen van Rauscher voor ogen hebben.Technische gegevens:
• Hoogte: 172 cm
• Breedte: 48 cm
• Diepte: 40 cm
• Gewicht: 110kg
Materialen: Massief brons en edelstaal.